Sjekkliste CV (Ben Kolde - Unsplash)

Det er en grunn til at uttrykket “the devil is in the details” står seg. Og ofte er det de mest selvfølgelige detaljene vi glemmer. Men nettopp disse kan bety mye for en potensiell arbeidsgivers inntrykk av deg. De kan i verste fall sende din søknad i “nei-bunken”. Og det vil vi vel ikke?

Her er sjekklisten du alltid bør gå gjennom før du sender avgårde en jobbsøknad:

 

1. Oppgi riktig telefonnummer

For det første: Dobbeltsjekk at det ikke er skrivefeil i telefonnummeret du oppgir på CV-en. Du vil ikke at en potensiell arbeidsgiver skal havne hos kebabkiosken på hjørnet eller hos gamle Olga på 92 😊

Men husk også: Oppgi et telefonnummer du vet du er tilgjengelig på, både på dagtid og kveldstid. Jeg har selv gitt opp en kjempeinteressant søker etter å ha prøvd å få tak i ham på telefon 3 ganger – uten hell. Nestemann i bunken fikk jobben.

Sist men ikke minst: Ikke oppgi sentralbordnummeret der du jobber i dag. Keep it personal. Jobbsøking er og blir en personlig greie.

 

2. Bruk en nøytral epostadresse

De færreste vil finne på å skrive “snuppa@hotmail.com” eller “kosebamsen@yahoo.no” som kontaktinfo på CV-en sin (for det bør du helt klart ikke gjøre!).

Men: Det mange glemmer å tenke på er hvilken epostadresse de sender søknaden fra. Bruk den samme epostadressen som du oppgir på CV-en. Dette bør være en nøytral, profesjonell epostadresse, for eksempel ‘fornavn.etternavn@gmail.com’.

Og: Bruk en privat epostadresse, ikke din nåværende jobbadresse. Igjen: Keep it personal.

 

3. Sjekk velkomstmeldingen på telefonsvareren din

Her er det ikke rent få som får seg en god latter 😊 Kanskje har du en velkomsthilsen du leste inn for flere år siden, eller en uformell og tøysete beskjed tiltenkt venner og familie. Eller du høres gretten eller groggy ut… Eller kanskje er det trafikkstøy eller barnegråt i bakgrunnen?

Jo, vi er mennesker. Og de som kjenner meg vet at jeg er en sterk forkjemper for det naturlige og autentiske. Men sørg for å ha en profesjonell, hyggelig og noen lunde nøytral velkomsthilsen. Hvis en potensiell arbeidsgiver ringer deg er dette med på å forme deres førsteinntrykk av deg. Det er en del av din “signatur”.

 

4. Bruk et egnet filformat

Enten du sender CV og søknad via mail eller laster opp filer gjennom en søknadsportal, sørg for å sjekke filformatet. Har de spesifisert hvilket filformat du skal bruke?

Hvis ikke det er spesielle krav til filformat anbefaler jeg å bruke pdf. Det er det mest vanlige, og det reduserer faren for formateringsfeil etc.

 

5. Bruk et logisk filnavn

Husk å gi filene fornuftige navn, som for eksempel ´CV – Fornavn Etternavn – Februar 2018´.

Du kan ha med navnet på selskapet du søker jobb hos, men er det noen vits? De vet jo hva de heter… Og hvis du søker på flere jobber samtidig kan det være lett å glemme å endre dette. Det vil du ikke, for en CV merket med et annet firmanavn gir ikke akkurat inntrykk av at du er genuint interessert i akkurat denne jobben.

 

Fikk du noen aha-opplevelser? Eller har du andre tips i samme gate? Del dem gjerne! 😊

 

Lykke til!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>